Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković: “Dali smo sve od sebe”

  “Iako Grad Đakovo, zajedno sa Zadrom, Splitom, Zagrebom i Varaždinom, nije ušao u drugi krug izbora za Europsku prijestolnicu kulture 2020. nitko od nas koji smo sudjelovali u pripremi naše đakovačke kandidature nije nezadovoljan. Upravo suprotno, Grad Đakovo zadovoljio je sve propisane kriterije koji su postavljeni u vrlo zahtjevnoj natječajnoj proceduri, te smo se pred Povjerenstvom za odabir predstavili kao ozbiljno kulturno središte Hrvatske”, ističe se u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića.
  Tu činjenicu, kako se navodi, dodatno su osnažili ministar kulture Berislav Šipuš, kao i predsjednik Povjerenstva dvanaest nezavisnih stručnjaka Steve Green iz Velike Britanije koji je pet gradova koji ne idu u drugi krug pohvalio za izuzetno kvalitetno pripremljene kandidature za Europsku prijestolnicu kulture 2020.
  Green je ujedno posvjedočio kako je kvaliteta kandidatura zadala ozbiljnu i tešku zadaću članovima povjerenstva pri donošenju odluke, te se zahvalio svima na tome, a Ministarstvu kulture na izvrsnoj organizaciji.
  Uz čestitku Rijeci, Puli, Dubrovniku i Osijeku, koji su ušli u drugi krug izbora, đakovački gradonačelnik u svom priopćenju ističe da je “ponosan na sve ono što smo napravili u posljednjih godinu dana kao i na sve suradnike koji su dali doprinos našoj kandidaturi”, a posebnu zahvalu uputio je partnerima u ovom projektu; Nadbiskupiji đakovačko-osječkoj, Osječko-baranjskoj županiji i općinama Đakovštine, koji su svatko na svoj način učinili da Grad Đakovo pokaže da je bio i ostao središte kulture kontinentalne Hrvatske. Jer, kako zaključuje, “svi koji smo radili na tom projektu dali smo sve od sebe da Đakovo ide dalje i postane Europska prijestolnica kulture 2020 godine.”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog