Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • B. Mičević: “Velika je potreba za zemljom i otuda problemi na terenu”

  Kao što je i najavljivano, Agencija za poljoprivredno zemljište do kraja svibnja objavit će odluku o pedesetogodišnjem zakupu zemlje na području grada Đakova. Potvrdila nam je to ravnateljica Blaženka Mičević, koja je danas boravila u Đakovu.
  “Natječaji su raspisani u 12. mjesecu, prošli tjedan su svi gospodarski programi pregledani, održan je i dio prvih sjednica, a još uvijek se radimo nekakve zadnje kontrole i uskoro ćemo imati stanje. Probelmi su uvijek isti što se tiče tih gospodarskih programa i tko ostvaruje prednost pri tim programima, velike su razlike između onih koji se bave stočarskom proizvodnjom i onih koji se bave ratarstvom, ali novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu omogućuje nekakve nove, dodatne bodove izvan gospodarskog programa, a to je ta domicilnost koja donosi 10 bodova, oni koji su mlađi od 40 godina bez državne zemlje isto deset bodova tako da se već tu situacija mijenja “, pojašnjava ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište.
  Velika je potreba za zemljom i otuda i problemi koji se javljaju na terenu, ističe ravnateljica Blaženka Mičević dok gradonačelnik Zoran Vinković, s obzirom na ranija iskustva, ne isključuje mogućnost nezadovoljstva rezultatima natječaja.
  Već ima situacija da dosadašnji korisnici ne žele izići iz posjeda zemlje koju su obrađivali, pa takve slučajeve preuzimaju nadležne državne institucije, odnosno DORH.
  Gradonačelnik Vinković poziva sve na poštivanje zakona

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog