Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Raste vodostaj lateralnog kanala

  Zbog obilnih padalina voda iz lateralnog kanala poplavila je županijsku cestu Đakovo-Dragotin. Promet je obustavljen i odvija se obilaznim pravcima.Na terenu su djelatnici Hrvatskih voda koji prate situaciju.

  zabrinuti seljaciraste vodostaj
   

   

   

   

   

  “S obzirom na dosta loše hidrološke prilike, odnosno količine padalina koje su pale na slivu Biđ-Bosut došlo je do naglog povećanja vodostaja lateralnog kanala na kojem smo jučer u večernjim satima uveli izvanredne mjere obrane od poplave. Trenutni vodostaj je 429 cm koji i dalje raste, ali smanjenim intenzitetom, pa se očekuje smirivanje situacije”, izjavila je za naš radio Marija Šota, voditeljice Vodno gospodarske ispostave Biđ-Bosut koja također ističe da Hrvatske vode putem svoje licencirane tvrtke i vodočuvarskih službi provode obilaske zaštitnih vodnih građevina i poduzimaju radnje preventivne i redovne obrane od poplave.
  Situaciju prate i poljoprivrednici koji u blizini imaju zemlju, no oni, kako kažu, ne očekuju veće probleme s obzirom da je zemlja bila suha, pa će povući vodu.

  poplavaljena cesta 15.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog