Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčanka Matea Matić osvojila drugu nagradu u Moskvi

  Na XI. Međunarodnom festivalu slavenske glazbe, koji je od 15. do 18. svibnja održan u Moskvi, a na kojem su sudjelovali glazbenici iz 13 zemalja, mlada Đakovčanka Matea Matić, studentica 4. godine klavira na Umjetničkoj akademiji u Osijeku, osvojila je drugu nagradu i zvanje “laureata drugog stupnja” u kategoriji klavir solo.
  Matea studira klavir u klasi profesora Konstantina Krasnitskog i ovo joj nije prvo priznanje. U veljači je u Beogradu na međunarodnom natjecanju “Davorin Jenko” osvojila treću nagradu i brončanu medalju, a u kategoriji klavirski duo drugu nagradu i srebrnu medalju.
  matea matic s peharom i diplomom Matea svira klavir od svoje devete godine, pronašla se u tome i, kako priznaje, uživa. Navodi da još nema planova, te da će tek nakon ovog velikog uspjeha u Moskvi početi praviti planove za budućnost. Voljela bi pohađati i neka usavršavanja nakon završetka studija, no to ovisi o financijskim mogućnostima. Pretpostavlja da će najprije raditi u nekoj glazbenoj školi, pa tek nakon nekoliko godina ići dalje.
  Mlada đakovačka pijanistica još nije imala nastup u Đakovu jer, kako i ona tvrdi, naš grad nema odgovarajući koncertni klavir.
  Pred mladom đakovačkom pijanisticom Mateom Matić tek je glazbena karijera, no svjesna je da za to treba jako puno truda i vremena i nastupa, a već sljedeći je u petak u Subotici, a sljedećeg tjedna, u srijedu, u Arheološkom muzeju u Osijeku.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog