Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Skup Strossmayer u književnosti

  Uoči sutrašnje 110. obljetnice smrti, ali i 200. obljetnice rođenja biskupa Josipa Jurja Strossmayera, koja se također obilježava ove godine, u njegovu Spomen muzeju danas se održava program pod nazivom “Strossmayer u književnosti – Strossmayer književnik.
  Organizatori su Društvo hrvatskih književnika Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski, Spomen-muzej, Udruga Prosoli – Sveta glazba i Grad Đakovo, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture. Sudionici su Goran Rem, Hrvojka Mihanović Salopek, Mirko Ćurić, HJelena Sablić Tomić, Alojzije Prosoli, Ljeka Car Matutinović, Blagoja Jovanovski, Ivica Mandić, Tatjana Ileš, a pročitano je i nekoliko radova drugih književnih teoretičara među kojima su i autori iz Bugarske i Makedonije.
  Program se nastavlja u 18 sati u samostanskoj crkvi Milosrdnih sestara svetog Križa gdje će se održati koncert popijevki, odnosno bogoljubnih napjeva crkvenih pjesmama skladatelja Mariana Jaića u izvedbi Leona Košavića, bariton, Matije Meića, također bariton, a uz orguljsku pratnju Marija Penzara.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog