Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Predstavljene marke “Znameniti Hrvati”

  U Spomen muzeju biskupa Josipa Jurja Strossmayera predstavljene su poštanske marke Hrvatske pošte “Znameniti Hrvati – Josip Juraj Strossmayer, Ivan Supek i Luka Sorkočević”.
  “ Izdavanja prigodne poštanske marke naš je odgovor i zahvala za djelo biskupa Strossmayera”, poručio je s predstavljanja dr. Drago Tukara, ravnatelj Spomen-muzeja, a Suzana Jukić, izvršna dirketorica Hrvatskih pošta, izrazila je zadovoljstvo što je prezentacija održana upravo u Spomen-muzeju biskupa Strossmayera.
  Ivica Mandić, predsjednik Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana i saborski zastupnik, zahvalio se Hrvatskoj pošti i Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti što su prihvatili inicijativu iz Đakova o tiskanju marke posvećene Strossmayerovim obljetnicama. Mandić je govorio i o značenju trojice “znamenitih Hrvata”, ali i o njihovoj povezanosti.
  27-04-marka-1 Predstavljena je i pošanska marka Bugarske pošte koja je posvećena biskupu Strosmayeru povodom 200. obljetnice njegova rođenja, pojasnio je Mirko Ćurić.
  Na predstavljanju je govorio i gradonačelnik Zoran Vinković istaknuvši još jednom značaj biskupa Strossmayera za nastanak hrvatske države, a podsjetio je i na Strossmayerove dane, manifestaciju koju je pokrenuo Grad Đakovo sa željom da se široj javnosti približi lik i djelo biksupa Strossmayera.
  Autorica predstavljenih marki Hrvatske pošte je Dubravka Zglavnik-Horvat, dizajnerica iz Zagreba, marke su izdane u arcima od 20 maraka, vrijednost im je 3,10 kn, a Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).
  Predstavljanje novih marki glazbenim je točkama popratio MPS “Bećarine”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog