Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Noć knjige i u Đakovu

  Nizom različitih manifestacija sutra će se i u Đakovu obilježiti Noć knjige.
  Program počinje u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata Matinejom Noći knjige, odnosno predstavljanjem školskog projekta pod nazivom “Đakovo je bilo selo do Mandića vrimena” u sklopu kojega će se od 9,30 do 11,30 u školskoj knjižnici održati radionice i predstavljanje broušure “Znameniti Đakovčani Jakob i Sofija Haibel”, a u 11,30 u dvorani Florentini je svečana akademija u kojoj sudjeluju profesori i učenici te škole.

  I Gradska knjižnica i čitaonica priprema raznolik program. U 17 sati je izložba “Dama i knjiga” – knjižničnog fonda Niže pučke škole u Đakovačkim Selcima, izložba tiskanih izdanja Ogranka Matice hrvatske, od 17,30 je radionica za školarce “Slušaj kako pišem”, u 18,30 predstavljanje knjige Dinka Župana o školstvu u Slavoniji s naglaskom na školovanje djevojaka, u 19,45 počinje predstavljanje knjige “Vatrenjaci” Adama Rajzla prigodom obilježavanja 40 godina književnog rada, u 21 sat Matea Meščić i Branimir Hajduković interpretirat će književne tekstove, od 21,30 poezija i proza mladih đakovačkih autora Inge Đuđik i Ariana Čavale, od 22 sata glazbeni program u kojem sudjeluju Andrija Kajtar i Marin Adrić, te Anđelka-Marija Vjajčić, Ivan Sastić i Branimir Hajduković, a tijekom cijelog programa od 17 sati do 1 sat iza ponoći održava se i Sajam otpisanih, odnosno doniranih knjiga po simboličnim cijenama.

  Središnja nadbiskupijska i fakultetska knjižnica KBF-a u Đakovu i Nadbiskupijski arhiv također će se sutra pridružiti Noći knjige. U 18 sati predavanje „Pohvala knjizi“ održat će izvanredni profesor dr. Ivica Raguž, a potom će od 19 do 21 sat uslijediti izložba knjiga i rukopisa posvećena Strossmayeru i hrvatskim književnicima pod naslovom „Strossmayer i pisci”.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog