Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Žene treba osnažiti i ohrabriti za aktivniju ulogu u društvu

  Povodom 8. ožujka – Međunarodnog dana žena, večeras u 18 sati u Maloj gradskoj vijećnici Gradski odbor za ravnopravnost spolova organizira tribinu o položaju žene u društvu i politici.
  Tim povodom predsjednica Ivana Matić uputila je čestitku ženama u kojoj ističe da ni nakon više od sto godina, otkako su se žene organizirano počele boriti za svoja prava, još nije zaživjela u cijelosti stvarna ravnopravnost.
  “Rijetka je pravedna raspodjela obveza. Još i dans žene, u prosjeku, imaju manja primanja od muškaraca za isti posao”, navodi se, između ostaloga, u priopćenju predsjednice Gradskog odbora za ravnopravnost spolova.

  “Osnaživanje žena – Osnaživanje Čovječanstva: Zamislite to!” ovogodišnja je tema Međunarodnog dana žena UN-a podsjeća u svom priopćenju predsjednica Ženske inicijative HNS-a Ankica Mandić ističući da je jedan od ciljeva borbe za ravnopravnost spolova da i žene ravnopravno budu na ključnim pozicijama u zajednici, uključujući i politiku.
  U priopćenju se navodi da žene nisu dovoljno zastupljene u Gradskom vijeću, niti drugim odborima.
  Podovom Međunarodnog dana žena članice Ženske inicijative HNS-a suitra će na korzu diejliti letke i prigodne poklone.

  Istim povodom sutra na korzu bit će i članovi đakovačke organizacije OraHa, najavljuje u svom priopćenju Nenad Taranić, vršitelj dužnosti predsjednika, ističući da se o pravima, položaju, važnosti i ulozi žena u društvu ne treba govoriti samo prigodničarski, nego kroz cijelu godinu.
  “Želimo osnažiti, motivirati svaku ženu u ostvarivanju njezinih potencijala i pozvati je na aktivno sudjelovanje u promjeni gospodarske slike grada Đakova, a preduvjet istinske, pravedne i učinkovite demokracije je modle paritetne demokracije kojom se osigurava jednakost žena i muškaraca, te donošenje rodno uravnoteženih odluka”, ističe se u priopćenju.

  I đakovački Reformisti obilježit će Međunarodni dan žena. Oni pozivaju sve pripadnice ljepšeg spola u nedjelju u 9,30 na zajedničko druženje na korzu, uz prigodno darivanje ružama.

  Čestitku povodom 8. ožujka uputio je i gradonačelnik Zoran Vinović, a predsjednica Kluba žena HDSSB-a Željka Begić Šimundić navodi da pored formalne zaštite položaja žena potrebna je i promjena društvene svijesti u vidu odbacivanja stereotipne podjele uloga i aktivnijeg uključivanja svih građana u smjeru promjene ka stvarnoj spolnoj ravnopravnosti.
  Žene žele biti dio društva u kojem će zajedno s muškarcima imati 365 dana u godini, a ne samo ovaj jedan simbolični dan, poručuju žene HDSSB-a.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog