Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Video nadzorom protiv sve učestalijih krađa na groblju?!

  S početka proljeća, kada se ponovno intenzivnije uređuju grobovi, učestalije su i krađe na groblju, požalila nam se slušateljica Marica Selec. Prema njezinim riječima, te krađe se događaju tijekom cijele godine, a češće uoči Dana mrtvih i početkom proljeća kada se obnavlja cvijeće.
  “Nisu u pitanju samo financijski troškovi, nego više boli činjenica da se netko usudi oskrnaviti nečiji grob”, ogorčena je naša slušateljica ističući da je takve slučajeve ranijih godina prijavljivala upravi groblja. Svi su svjesni da je teško otkriti počinitelje, ali, isto tako, i da se nešto treba poduzeti.
  Osim nadležnima u upravi groblja, reakcija naše slušateljice, kako kaže, upućena je i široj javnosti kao upozorenje i apel.
  Krađa na groblju uvijek je bilo i toga su svjesni i u Upravi Univerzala, ističe direktor Mile Kaselj.
  “U zadnje vrijeme, možda i ova teška ekonomska situacija u zemlji i gradu tjera ljude na taj očajnički čin”, kaže direktor Univerzala navodeći da se najčešće kradu stakleni lampioni, aranžmani, ali i ostali predmeti.
  Kao i stara uprava Univerzala, i nova razmišlja o postavljanju video nadzora, ističe direktor Kaselj uz pojašnjenje da se prije toga moraju proanalizirati propisi koji to reguliraju.
  “Krađe se obično događaju izvan radnog vremena djelatnika na groblju, sva se vrata ključaju, a i te krađe su i razlog više što se uređuje ograda oko Židovskog groblja, pa će tako biti lakše kontrolirati groblje”, dodaje direktor Kaselj navodeći također da se krađe događaju i u drugim gradovima, čak i u ozbiljnijim razmjerima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog