Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Srebrni biskupski jubilej nadbiskupa Marina Srakića

  Svečanim euharistijskim slavljem u katedrali u ponedjeljak, 23. ožujka u 17 sati đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić obilježit će srebrni biskupski jubilej, objavio je Nadbiskupijski tiskovni ured.
  Tim povodom nadbiskup Đuro Hranić uputio je poziv svećenicima, redovnicima, redovnicima i vjernicima da se toga dana okupe na misi oko nadbiskupa Marina. U svečanom euharistijskom slavlju sudjelovat će i više hrvatskih biskupa, a prigodnu homiliju, kako se najavljuje, uputit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup matropolit zagrebački.
  “Mnogo nas razloga poziva da se prigodom 25. obljetnice njegova biskupskoga ređenja okupimo u sjedištu naše Nadbiskupije, u našoj katedrali-bazilici i da zajednički Gospodinu prinesemo hvale za 25 godina njegove zauzete i blagoslovljene službe – najprije kao pastira Đakovačke ili Bosanske i Srijemske biskupije, a potom kao prvoga đakovačko-osječkoga nadbiskupa metropolita”, stoji među ostalim u pozivu nadbiskupa Đure Hranića.
  Pod geslom “Nadom i radom” đakovačko-osječki nadbiskup metropolit u miru monsinjor Marin Srakić primio je biskupski red 24. ožujka 1990. godine polaganjem ruku i molitvom glavnog zareditelja, danas sluge Božjega kardinala Franje Kuharića, tadašnjeg dijecezanskog biskupa blagopokojnog Ćirila Kosa i drugih sabranih biskupa.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog