Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Najviše rasprave o gradskoj imovini

  Danas je održana 15. sjednica Gradskog vijeća na kojoj su vijećnici najviše raspravljali o prijedlogu odluke o prijenosu prava vlasništva nad nekretninama Univerzala i Đakovačkog vodovoda.
  I dok su gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Vijeća Goran Soldo uvjeravali da je riječ o boljem korištenju i stavljanju u funkciju gradske imovine, čija vrijednost je procijenjena na 2,1, odnosno 3,6 milijuna kuna, oporbeni vijećnici SDP-a i HDZ bili su protiv izrazivši sumnju u namjere takve odluke i bojazan za budućnost te imovine. Stoga su i predlagali skidanje tih točaka s dnevnog reda, a obrazlagali su to, kako je istaknuo Antun Galić (HDZ) namjerom zaštite gradske imovine, posebno u slučaju privatizacije
  Gradonačelnik Vinković odbacio je takve sumnje jer je, kako je uporno ponavljao, Grad vlasnik tih tvrtki.
  “Ovo je samo način rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i praktično prijenos gradskog vlasništva vlasništva na gradsku tvrtku”, konstatirao je gradonačelnik.
  Isto tako, duga se rasprava vodila i oko najavljenog natječaja za prodaju gradske nekretnine na autobusnom kolodvoru kojom bi grad, kako je pojasnio gradonačelnik, zaradio najmanje 2,2 milijuna kuna, koliko će biti početna cijena, s tim da se zadržava pravo služnosti na tom dijelu. Oporba je bila protiv zamjerajući nered u autobusnom prijevozu, te uništene javne površine na kojima se parkiraju autobusi nekih prijevoznika.
  Većinom glasova vijećnici su prihvatili i pročišćeni tekst odredbi za provođenje Prostornog plana uređenja Grada kao i odluku o izradi izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana za koju je gradonačelnik kazao da je vezana uz određene zahtjeve pojedinaca, odnosno fizičkih i pravnih osoba koje žele pokrenuti određene investicije.
  glasovanje 15. sjednica Zanimljivo je bilo i tijekom rasprave o izvješću Organizacijskog odbora o programu i financijskom planu 49. Đakovačkih vezova koji će se održati od 6. lipnja do 5. srpnja, a za čije pokroviteljstvo se Grad, kako je najavio gradonačelnik, obratio predsjednici Republike Hrvatske i predsjedniku Hrvatskog sabora.
  rajic mato Založivši se za još transparentnije izvješće, oporbeni vijećnici posebno su komentirali pružanje ugostiteljskih usluga vezovskom šatoru, za što je već, kako je rekao gradonačelnik raspisan javni natječaj. HDZ-ov vijećnik Antun Galić, komentirajući program Vezova, nazvao ga je “bućkurišom”, odnosno šatorskom kulturom što, kako je konstatirao, ne priliči toj manifestaciji.
  “Program Đakovčakih vezova je mješavina Dana piva, etno manifestacije, turističke manifestacije i kulturnih manifestacija i to sve skupa potkrijepljeno slavljem pod jednim šatorom”, rekao je Galić založivši se da to bude tradicijska manifestacija s još većim dignitetom.
  Riječ “bućkuriš” posebno je zasmetala gradonačelniku Vinkoviću koji je Vezove nazvao jednom od najboljih kulturnih manifestacija koju ima ne samo Hrvatska, nego i EU, te rekao da su Đakovački vezovi, uz katedralu i lipicance, zaštitni znak Đakova.
  “Pokrenuli smo čak i inicijativu da to bude kulturno dobro od općeg značaja”, zaključio je gradoančelnik.
  Današnje sjednica Vijeća počela je prisegom SDP-ove vijećnice Sanje Bježančević koja je zamijenila Nadu Duhović, koja je svoj mandat stavila u mirovanje.(RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog