Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Srakić slavi srebrni biskupski jubilej

  Misnim slavljem, koje počinje danas u 17 sati u katedrali, đakovačko-osječki nadbiskup u miru Marin Srakić obilježit će svoj srebrni biskupski jubilej. U svečanom euharistijskom slavlju sudjelovat će, kako se najavljuje, i više hrvatskih biskupa, a prigodnu homiliju uputit će kardinal Josip Bozanić, nadbiskup metropolit zagrebački.

  Čestitajući nadbiskupu i miru Marinu Srakiću njegov srebrni biskupski jubilej gradonačelnik Zoran Vinković izražava i zahvalnost za sve što je učinio “za Grad, Nadbiskupiju i Crkvu u Hrvata u cjelini”.
  “Služba biskupa vodila Vas je do žrtava rata i poraća, koje su u svom nevinom stradanju zaslužile ljudsku počast i križem obilježen grob, a Vaše djelo ugrađeno je u sve one obnovljene crkve naše nadbiskupije koje su uništene u Domovinskom ratu”, navodi se, između ostaloga, u čestitki gradonačelnika Vinkovića u kojoj se podsjeća i na sazivanje Sinode, uzdignuće Teologije na rang Katoličkog bogoslovnog fakulteta, posjet pape Ivana Pavla II, te da je biskupija postala nadbiskupijom, a Đakovo metropolijsko sjedište.
  u radnom okruzenju “Sve to, uz brojne znanstvene radove, dio su Vaše ostavštine pokoljenjima koja dolaze”, ističe u svojoj čestitki nadbiskupu Srakiću gradonačelnik Vinković.

  Nadbiskup Srakić gost je današnje emisije “Izravno” u 13,30, a bit će riječi o najvažnijim zbivanjima koja su obilježila njegovu biskupsku službu, ali i o umirovljeničkim danima.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog