Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Kuća oproštaja uskoro i u Budrovcima

  “Stanovnici Budrovaca napokon će na svom mjesnom groblju dobiti kuću oproštaja. Kako je prije mjesec dana i najavili u gradskoj su komunalnoj tvrtki uz prethodno završeni glavni projekt, arhitektonski i građevinski, geodetski i projekt elektrotehničkih instalacija, ishodili pravomoćnu građevinsku dozvolu za kuću oproštaja u Budrovcima”, navodi se u priopćenju predsjednika Gradskog vijeća Gorana Solde.
  “Izdavanjem građevinske dozvole ispunjeni su svi uvjeti za objavu natječaja i skori početak izgradnje kuće oproštaja u jednome od najvećih đakovačkih prigradskih naselja. Sljedeći korak je javni natječaj za izvođača radova kojim će se tražiti najpovoljnija ponuda, a cjelokupna financijska sredstva za budrovačku kuću oproštaja osigurana su u proračunu Grada Đakova i Osječko-baranjske županije”, ističe Soldo.
  “Tisuću i pol žitelja Budrovaca tako će svoje pokojne sumještane ubuduće ispraćati s punim dostojanstvom, a ne kao dosad – s travnate površine usred groblja, pod vedrim nebom, bez obzira na vremenske (ne)prilike. Da bismo se s poštovanjem i na najprimjereniji način oprostili od najdražih, osnovna je potreba svakoga naselja upravo kuća oproštaja. Zato smo odmah zasukali rukave i prionuli rješavanju problema jer je nedopustivo da u 21. stoljeću još dva prigradska naselja grada Đakova – Budrovci i Novi Perkovci – nemaju ovakav objekt”, navodi Soldo, dodajući da Univerzal unatoč skromnim sredstvima čini sve kako bi se uredilo i za ubuduće poboljšano održavalo kako gradsko, tako i groblja svih prigradskih naselja.
  “Da bi buduća kuća oproštaja dobila punu funkcionalnost, HEP se obvezao u njezinoj blizini izgraditi trafostanicu, čime se rješava problem opskrbe električnom energijom te ujedno stvaraju preduvjeti poljoprivrednicima za mogućnost navodnjavanja voćnjaka te bavljenje povrtlarstvom i uzgojem cvijeća.
  Gradnja kuće oproštaja u Novim Perkovcima, na zadovoljstvo tamošnjih žitelja, počet će prije one u Budrovcima, već za 10-ak dana, što je i razumljivo ima li se u vidu da je sva papirologija za taj projekt kompletirana prije “budrovačke”, uvjerava Soldo.(RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog