Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Knjiga “To čini i živjet ćeš” – skica duhovnih vježbi u svakodnevnici

  Danas je hodočasnički dan područnih bratstava Franjevačkog svjetovnog reda blaženoj Majci Mariji Tereziji Scherer, a svetu misu u samostanskoj crkvi u 17 sati predvodi fra Martin Dretvić.
  Nakon mise, u 18 sati u dvorani Florentini nastavlja se Mala škola života na temu “Zajedno smo pozvani rasti u dubinu”, a u sklopu programa bit će predstavljena i knjiga sestre Karmele Dominković “To čini i živjet ćeš” – skica duhovnih vježbi u svakodnevnici.
  “Zapravo radi se o jednom, usudim se reći, dosta velikom i dubokom poticaju koji je meni bio veliki izazov u radu s ljudima. Susretala sam ljudi koji su tražili sami sebe, ali su tražili i više od samoga sebe, ono što ih nadilazi i, vjerničkim rječnikom rečeno, tražili su Boga, i ja sam im pokušavala davati odgovor na njihova traženja i to je trajalo preko deset godina i na njihov prijedlog to smo uobličili u knjigu”, pojašnjava nastanak knjige sestra Karmela.
  Ovom knjigom, čiji izdavač je Mjesno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda blažene Majke Marije Terezije Scherer, Provincijalat Milosrdnih sestara svetog Križa, a suzidavač Područno bratstvo Franjevačkog svjetovnog reda svetog Antuna Padovanskog, šalje se i poruka zajedništva, navodi sestra Karmela, ističući također da nije slučajno što se knjiga pojavljuje u godini posvećenog života.
  s. Karmela D. “Ta kategorija vjernika, franjevački svjetovnjaci, trećoredci, oni također spadaju u red posvećenih laika, a osim toga, mi sestre svetoga Križa obilježavamo 150. obljetnicu smrti našega utemeljitelja, švicarskog kapucina oca Teodozija Florentinija. Isto tako, program Terezijina kruga obilježava 15. obljetnicu djelovanja”, dodaje sestra Karmela naglašavajući da “knjiga može poslužiti svakom čovjeku koji se želi koliko toliko izdići iznad ove prosječne uhodanosti, prosječne rutine, koji, zapravo, hoće na novi način otkriti sebe, druge i Boga”.
  Uz sudionike duhovnih vježbi i autoricu, o knjizi će večeras govoriti i fra Marijan Glamočak iz Vukovara, Mato Batorović iz Iloka i sestra Amalija Kupčerić, provincijalna poglavarica Milosrdnih sestara svetog Križa, a predviđen je i glazbeni program.
  Knjiga se može nabaviti kod sestre Karmele Dominković (telefon 801 261) po redovnoj cijeni od 65 kuna ili po 40 kuna na dan predstavljanja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog