Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Prioriteti: izgradnja Ekonomske škole, glazbene i prostora za djecu s posebnim potrebama

  Župan Vladimir Šišljagić posjetio je danas Đakovo, a tijekom razgovora s gradonačelnikom Zoranom Vinkovićem središnja tema bila je izgradnja školskih, ali i drugih infrastrukturnih objekata.
  Kao prioritet istaknuta je izgradnja Ekonomske škole za što je županija, kako je rekao župan, osigurala pola milijuna kuna za izradu projekta. Međutim, zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa za pristupnu cestu upitan je početak realizacije, čulo se na sastanku.
  “U ovome trenutku može se krenuti u projektiranje, Grad ima građevinsku dozvolu za infrastrukturu i vrlo brzo Gradu ostaje riješiti imovinsko-pravne odnose, a hoće li to biti otkup ili izvlaštenje to će se dogovoriti i vidjeti sa sadašnjim vlasnikom zemljišta”, pojasnio je gradonaečlnik Vinković.
  Kao prioritet istaknuo je i izgradnju glazbene škole na prostoru Časničkog doma, s tim da Grad, kako je rekao, ima i druge lokacije za to.
  “Ima dovoljno prostora za izgradnju glazbene škole ili uz Centar za kulturu, ili uz Goranovu školu i ne radi se o adaptaciji postojeće zgrade, nego o izgradnji nove”, kazao je Vinković istaknuvši da je zadovoljan županijskom potporom kandidature Grada Đakova za EU prijestolnicu kulture.
  Isto tako, dogovoren je dovršetak male dvorane pri Osnovnoj školi Josipa Antuna Ćolnića, izgradnja atletske staze na igralištu kod srednjih škola u roku dvije godine, a razmatra se i mogućnost, također u tom roku, izgradnje prostora za djecu s posebnim potrebama u sklopu Osnovne škole “Vladimir Nazor” za što, kako je rekao župan Šišljagić, postoje svi tehnički i prostorni preduvjeti.
  “S obzirom na broj djece i izuzetno dobar rad Udruge koja prolazi sve natječaje i koja ima jedan dio osiguranih sredstava, mislim da je to jedan od prioriteta, ali nije jedini prioritet”, konstatirao je gradonačelnik Vinković.
  Na sastanku župana Šišljagića i gradonačelnika Vinkovića, kojemu su bili nazočni i njihovi suradnici, bilo je riječi i o drugim infrastrukturnim objektima u školstvu u prigradskim naseljima, ali i o cestogradnji.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog