Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Grad prodaje zemljište na autobusnom kolodvoru

  Gradonačelnik Zoran Vinković na temelju, kako navodi u priopćenju, “nemogućnosti rješavanja kompliciranih imovinsko-pravnih odnosa u okviru kojih se isprepliće gradsko s privatnim vlasništvom”, uputio je Gradskom vijeću zahtjev za donošenje odluke o raspisivanju natječaja za prodaju zemljišne čestice u gradskom vlasništvu u ulici Eugena Kvaternika, a riječ je samo o pristupnoj cesti koja vodi zgradi autobusnog kolodvora na kojoj se nalaze peroni i taxi stajališta, ali bez objekta.
  “Početna kupoprodajna cijena na natječaju iznosit će, prema procjeni ovlaštenog sudskog vještaka, 2.276.500 kuna, a novi vlasnik s kojim bude sklopljen kupoprodajni ugovor dužan je s Gradom sklopiti ugovor o zasnivanju prava služnosti prolaza, prijevoza i parkiranja, pri čemu se misli na postojeću taxi službu, ali i ostale prometne i druge potrebe Grada Đakova na navedenoj čestici”, navodi se u priopćenu gradonačelnika Vinkovića. Isto tako, ističe se, novi će se vlasnik morati obvezati na preuređenje postojećeg autobusnog kolodvora i njegovu cjelovitu obnovu.
  Vinković u svom priopćenju podsjeća da je cjelokupno zemljište koje okružuje zgradu autobusnog kolodvora bilo društveno vlasništvo, koje je na zahtjev Grada, kao posjednika svih čestica u koje ulaze i zelene površine, peroni, parkirališta, park uz autobusni kolodvor, pravnim postupkom od strane Republike Hrvatske priznato kao vlasništvo Grada Đakova.
  Gradonačelnik tvrdi da je, kako navodi, “u maniri dobroga gospodara, poduzeo sve mjere koje su na koncu dovele do rješavanja imovinsko-pravne zavrzlame koja je Grad opterećivala godinama i zbog koje nitko nije mogao ulagati u autobusni kolodvor”.
  Iznos za koji bude prodana navedena čestica u okviru raspisanog javnog natječaja bit će iskorišten za pripremu novih EU projekata na koje će Grad Đakovo aplicirati u ovoj godini, kao i za rješavanje problema zemljišta za novu zgradu Ekonomske škole, navodi se na kraju priopćenja gradonačelnika Zorana Vinkovića.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog