Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovačke slikovnice na Sajmu u Bologni

  U sklopu hrvatskog nastupa na najvećem svjetskom Sajmu knjiga za djecu u Bologni od 30. ožujka do 2. travnja prvi put bit će predstavljena i đakovačka književnost za djecu, odnosno đakovački autori. Riječ je o slikovnicama koje od 2004. objavljuju Đakovački kulturni krug i Grad Đakovo. Do sada je objavljeno 14 originalnih slikovnica od kojih je devet doživjelo međunarodno priznanje kroz izdanja na engleskom i mađarskom jeziku.
  Na Hrvatskom izložbenom prostoru u Paviljonu br. 30, štand B9, bit će predstavljeno pet đakovačkih slikovnica autora Mirka Ćurića, nastalih na temelju đakovačkih narodnih bajki koje je Milena Papratović zapisala 1936. u Đakovu i okolici: Domišljati sluga (ilustrirala Andrea Bassi iz Zagreba), Mladoženja jež (ilustrirali Gualtiero Mocenni i Simone Beck Mocenni iz Milana), Dijete i šarkanj (ilustrirala Veronika Sinko iz Budimpešte), Bajka o sedmero braće gavranova i njihovoj sestri (ilustrirala Katarina Kuric iz Đakova), Ženidba dvanaestero braće (ilustrirala Patricija Drenjančević iz Đakova) i Hrabri pijetao (ilustrirala Manuela Vladić Maštruko iz zagreba). 
  Osim autora teksta Mirka Ćurića, svjetskoj kulturnoj javnosti na sajmu u Bologni predstavit će se i dvije đakovačke likovne umjetnice Katarina Kuric i Patricija Drenjačević, a kako je ovaj sajam mjesto susreta nakladnika iz cijelog svijeta moguće je da đakovačke slikovnice budu prevedene i na druge svjetske jezike.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog