Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovo postaje sajamski grad

  Sajam Đakovo Expo Zlatne ruke više se neće održavati u sklopu Jabučinih dana, nego od ove godine prerasta u Sajam poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva, a ovogodišnji sedmi po redu održat će se od 15. do 17. svibnja, u sklopu programa obilježavanja Dana Grada, na sajamskom prostoru u Piškorevcima. Najavili su sto na konferenciji za novinare gradonačelnik Zoran Vinković i predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo istaknuvši da su organizatori Grad Đakovo, Turistička zajednica, Univerzal, a pokrovitelj Osječko-baranjska županija.
  Prema riječima gradonačelnika Vinkovića, namjera je da se u organizaciju, odnosno financijski uključe i ministarstva poljoprivrede, obrtništva i gospodarstva, a očekuje se da će i ta manifestacija pridonijeti gospodarskom razvoju, odnosno otvaranju novih radnih mjesta, ali i promociji Đakova kao sajamskog grada.
  Bit će to bogat izložbeno-prodajni program edukativnog karaktera s namjerom promicanja agrara, najavio je Soldo. U programu je predviđena prodaja stoke, predstavljanje stočne proizvodnje slavonskog seljaka, ponuda obrtnika iz svih dijelova Hrvatske, tečajevi osposobljavanja za rukovanje malim strojevima, za uporabu pesticida…
  Predviđene su i druge edukativno-informativne radionice i izložba poljoprivredne opreme i mehanizacije – nove i one korištene, ali i opreme za lovstvo, ribolovstvo, hortikulturu, ekologiju, a bit će uključeni, kako najavljuje Soldo, i cvjećari i povrtlari, stari obrti, te niz stručnih skupova i drugih promotivnih programa, kušaonica i braniteljskih zadruga.
  Kotizacija za sudjelovanje na sajmu je od sto kuna za najmanje izlagače, do tisuću kuna za one najveće, što je, kako tvrde organizatori, simbolično i što bi trebalo privući veliki broj izlagača.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog