Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Zapeo na ogradi, pa ga vatrogasci spašavali

    Župan Vladimir Šišljagić uručio je danas u prostorijama đakovačkog DVD-a vatrogasnu opremu vatrogasnim društvima s područja Osječko-baranjske županije. Riječ je o 360 kompleta osobne opreme za vatrogasce i 10 motornih crpki ukupne vrijednosti 500.000 kuna. Tom prigodom župan je istaknuo da se godišnje iz županijskog proračuna za vatrogastvo, odnosno za oko 6.500 vatrogasaca, koliko ih je u svim društvima, izdvoji oko dva milijuna kuna, odnosno 1,1 milijun za Vatrogasnu zajednicu, 320 tisuća je izdvojeno za dobrovoljna vatrogasna društva, a pola milijuna kuna za kapitalne investicije.
    Današnju pomoć u opremi dobilo je 91 vatrogasno društvo, odnosno ona društva koja nisu središnje postrojbe i koja djeluju u malim sredinama. Riječ je o dvodjelnim vatrogasnim odjelima, kacigama i drugoj opremi pojasnio je Nikica Mužević, predsjednik Županijske vatrogasne zajednice, ističući da 140 dobrovoljnih vatrogasnih društava, koliko ih djeluje na području OBŽ, daju veliki obol zaštiti od požara. Prošle godine je, kako je kazao Mužević, bilo više tehničkih, nego požarnih intervencija.
    klemen i zupan Đakovački vatrogasci dobili su opremu za gašenje požara otvorenog prostora i jednu pumpu za ispumpavanje nakon poplava i za sanaciju terena.
    A, da je raznolika oprema potrebna vatrogascima svjedoči i jutrošnja intervencija đakovačkih vatrogasaca, koji su, kako doznajemo od zapovjednika Ivana Klemena, na poziv Hitne pomoći oko 6 sati ujutro spašavali čovjeka s ograde na kojoj je zapeo prelazeći.
    “Đakovački vatrogasci, uz pomoć hidrauličkih alata i svojih vještina, izrezali su ogradu i na taj način pomogli skidanju tog čovjeka, odnosno da ga hitna preveze u bolnicu. Pretpostavlja se da je zapeo za šiljke prelazeći noćas ogradu”, pojasnio je zapovjednik DVD-a Ivan Klemen.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog