Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vodnokomunalna infrastruktura Đakova na listi strateških projekata

  Gradonačelnik Zoran Vinković danas sudjeluje u radu sjednice Povjerenstva za procjenu i utvrđivanje prijedloga strateških projekata pri Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, izvijestio je Ured gradonačelnika. U priopćenju se navodi da je riječ o “5. sjednici Povjerenstva na kojoj će između ostaloga biti usvojena Odluka o uvrštenju prijedloga strateškog projekta ,,Razvoj vodnokomunalne infrastrukture Đakovo” na Listu strateških projekata, kao i Odluka o osnivanju Operativne skupine za pripremu i provedbu prijedloga strateškog projekta ,,Razvoj vodno-komunalne infrastrukture Đakovo” i imenovanje voditelja Operativne skupine”.
  Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 171 milijun kuna, a očekuje se sufinanciranje EU sredstvima u visini od 85% vrijednosti investicije. Nacionalnu komponentu bi činila sredstva Hrvatskih voda 10% i sredstva lokalne samouprave 5%.
  “Sustav odvodnje i uređaj za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Đakovo je javni investicijski projekt iz područja vodnoga gospodarstva odnosno razvojni vodno komunalni projekt , a kroz izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Đakovu, te izgradnju kolektora i crpnih stanica za prijenos otpadne vode do uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, te nabavu opreme za održavanje sustava odvodnje tim projektom se žele stvoriti uvjeti za očuvanje i poboljšanje kvalitete podzemnih i površinskih voda, integraciju sustava prikupljanja otpadnih voda, te povećanje stope priključenosti na sustav odvodnje u cijeloj aglomeraciji”, navodi se u priopćenju.
  U priopćenju se također ističe da je uvrštenje ovoga projekta na listu strateških investicijskih projekata i kasnije njegovo proglašenje strateškim investicijskim projektom od velike važnosti za njegov daljnji razvoj, a predstavlja dio ispunjenja obveza Republike Hrvatske prema Ugovoru o pristupanju, te se očekuje njegova žurna provedba.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog