Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Renata Knežević: “Zajedničkim nastupom do većeg broja gostiju”

  Đakovački restoran “Sokak” dobio je poziv za sudjelovanje na 7. Međunarodnom gastro festivalu koji se ovoga vikenda održava u Zagrebu. Priznanje je to, ali i nova prigoda da se predstavi slavonska kulinarska baština, ističe voditeljica restorana Renata Knežević.
  “Naši gosti, gastronomski stručnjaci, prepoznali su naš restoran kao jedan od najboljih u Slavoniji, što smo pokazali i nedavno u Varaždinu, pa smo od Udruge kuhara Vukovarsko-srijemske županije dobili poziv za da kao pojačanje zajedno promoviramo gastro-turističku ponudu istočne Slavonije i našeg Đakova”, pojašnjava voditeljica restorana ističući da je slavonska kulinarska tradicija slabo zastupljena u širim okvirima.
  “Đakovački ugostiteljski objekti zbog teške gospodarske situacije rade s vrlo malom zaradom, čak na granici pozitivnog poslovanja, i ne mogu platiti troškove sajmova, promocije i natjecanja koja su jako skupa”, dodaje Knežević.
  Kvalitetniji iskorak u tom smislu moguće je zajedničkim nastupom i nastojanjem svim subjekata, koji je dosad izostao, tvrdi voditeljica restorana Sokak Renata Knežević.
  Iako se Đakovo, odnosno ovaj dio Hrvatske ne može uspoređivati s razvikanim turističkim destinacijama, ipak postoje mogućnosti koje se mogu iskoristiti bolje.
  “Trebamo iskoristiti posebnosti koje Đakovo i Đakovština imaju, ali ne kao dosad jer sve što se radi radi se pojedinačno. Zainteresirani ugostitelji, turistički radnici, mala gospodarstva, davatelji usluga moraju se organizirati i nastupati zajedno. Sami moramo stvoriti uvjere za dolazak većeg broja turista i nezaboravan boravak gostiju, a ne čekati da nam to netko drugi napravi. Ne može jedan ugostiteljski objekt nešto napraviti, jedna Ergela sama, Nadbiskupija…, moramo svi zajedno i onda ćemo nešto postići i dobiti ćemo ljude ovdje i nećemo dozvoliti da naši mladi odlaze vani”, zaključuje voditeljica restorana Sokak Renata Knežević, založivši se također za žurno formiranje tima mladih ljudi koji bi trebao razraditi jedan takav program i strategiju razvoja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog