Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Sve veće zanimanje za energetsku obnovu kuća

  U organizaciji Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost jučer je Đakovu održana informativna radionica za predstavnike jedinica lokalne samouprave, ali i tribina za građana na kojoj su predstavljene aktivnosti Ministarstva zaštite okoliša i plan javnih poziva i natječaja za bespovratna sredstva za projekte energetske učinkovitosti,odnosno obnove obiteljskih kuća.
  U pripremi je, kako je istaknuo Hrvoje Dokoza, zamjenik ministra zaštite okoliša i prirode, 36 javnih poziva i natječaja u ovoj godini za čije sufinanciranje je osigurano više od 600 milijuna kuna, a za njihovu provedbu građani, tvrtke, obrtnici, gradovi, općine, županije i drugi korisnici mogu dobiti od 40 do 80 posto bespovratnih sredstava.
  Fokus je upravo na obiteljskim kućama, a s tim u vezi najavljeno je i pojednostavljenje procedure i potrebne dokumentacije. Također je važno naglasiti, kako ističe zamjenik ministra, da nije riječ o proračunskim sredstvima, nego o sredstvima koja su osigurana kroz kohezijske fondove, od onečišćivaća, te kroz prodaju emisijskih jedinica.
  Osječko-baranjska županija svijetli je primjer kako se povlače bespovratna sredstva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, posebno kada je riječ o energetskoj obnovi javnih ustanova, istaknuo je Mario Klobučar.
  I Grad Đakovo se prošle godine uključio u taj projekt, a dogradonačelnik Mirko Ćurić najavio je nastavak sudjelovanja i u ovoj godini.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog