Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • O efektima besplatnog parkiranja oko tržnice

  Prvi sat svakodnevnog besplatnoga parkiranja uz gradsku tržnicu, koji je Univerzal uveo lani početkom studenoga, naišao je na odobravanje javnosti. Zadovoljni su i prodavači i kupci, iako i jedni i drugi najavljuju kako će se pravi učinci ove mjere vidjeti tek na proljeće, kada zatopli i počne sezona trženja na otvorenom.
  Zona u kojoj prvih 60 minuta javnoga parkirališta građani ne moraju plaćati obuhvaća 130 parkirališnih mjesta s obje strane Splitske ulice, kaže predsjednik Gradskog vijeća Goran Soldo i podsjeća da se svaki naredni sat parkinga, kao i dosad, naplaćuje samo dvije kune, no s ograničenjem parkiranja na maksimalno dva sata, čime se omogućuje bolja protočnost vozila i kupaca.
  Pravilnik o organizaciji i načinu naplate parkiranja na javnim parkiralištima, kojim je, između ostaloga, regulirano spomenuto besplatno parkiranje uz gradsku tržnicu za prvih sat vremena korištenja, usvojilo je nedavno Gradsko vijeće, čime su potvrđeni prvi pozitvni rezultati Univerzalovoga pilot-projekta, kaže Soldo. Svi koji su na tržnici cijeli dan, dodaje, i dalje mogu parkirati u dvorištu DVD-a.
  Zakupnicima kioska Univerzal je prepolovio cijenu zakupnine sa 100 na 50 kuna po četvornome metru, nakon čega je odmah iskazano zanimanje za zakup dva nepopunjena kioska, dodaje Soldo najavljujući da će ondje biti trgovina PVC stolarije i prodaja voća jedne braniteljske zadruge.
  Omogućavanje besplatnog parkinga i snižavanje naknade za zakup kioska za 50 posto tek su prvi koraci kojima Univerzal želi revitalizirati gradsku tržnicu i vratiti joj posjećenost kakva je nekad bila, ne samo u “pijačnim”, već i preostalim danima. Vrlo brzo ona će postati certificirana tzv. “seljačka tržnica”, ali s urbanim elementom novih jednoobraznih suncobrana. Svi korisnici će moći zadužiti suncobrane uz naglasak da zakupce to neće koštati ni lipe, a gradskoj će tržnici dati nove vizure nalik na tržnice u velikim gradovima. (RI)

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog