Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Mikulić: “Gradonačelniče, gdje je 17,9 milijuna kuna?”

  Čelnici đakovačkog HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare upozorili su na nepravilnosti u vezi dodjele državnog poljoprivrednog zemljišta.
  Josip Tomičić kazao je kako je prije dva tjedna održano, kako ga je nazvao, “takozvano javno otvaranje ponuda u Agenciji za poljorpivredno zemljište na kojem nitko od poljoprivrednika nije smio biti”.
  “Glavno obilježje svih natječaja po novom Zakonu je sporost u provedbi, dodjela zemlje velikim firmama i skrivanje podataka o bodovanju”, konstatirao je Tomičić zatraživši od Agencije i Grada Đakova da pribave sve podatke o ponudama i javno ih prezentiraju onima koje to zanima. Poziva ministra da razmisli o poništenju natječaja koji se provode na taj, kako ga je nazavo, “skrivećki način”. Isto tako, poziva ministra da nakopkon prestane govoriti neistine o datumu isplate poticaja jer time obmanjuje poljoprivrednike i njihove poslovne partnere i otežava im posao. Tomičić je također podsjetio kako je upravo đakovčaki HDZ odbio u Gradskom vijeću poništiti natječaj iz 2011. godine koji još nije zaključen, a što bi moglo dovesti do toga da svi Đakovčani izgube svu zemlju.
  Đakovački HDZ poziva gradonačelnika na oprez pri potpisivanju ugovora po tom natječaju jer, kako je kazao Tomičić, ima odluka koje su donesene na temelju krivotvorenih podataka. Isto tako, poziva ga da se novac koji se prikupi od zakupa zemlje vrati u poljoprivredu.
  Na konferenciji za novinare đakovačkog HDZ predsjednik Marino Mikulić ponovio je pitanje gradonačelniku “Gdje je 17.950.000 kuna ?, a ako ne odgovori poziv će, kako je rekao, uputiti nadležnim državnim institucijama da se pozabave “korupcijom i kriminalom, ali i HDZ-ovom sumnjom na “udruženi zločinački pothvat političkih stranaka, odnosno članova određenih političkih stranaka i odmetnika i o tome izvijeste javnost”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog