Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Gradonačelnik: “Kredit utrošen za dug i infrastrukturu”

  Najavljujući za sljedeći tjedan početak potpisivanja prvih ugovora o zakupu državnog poljoprivrednog zemljišta gradonačelnik Zoran Vinković odgovorio je na jučerašnje navode i optužbe đakovačkog HDZ-a. Podsjetio je da je dvije trećine natječaja prošlo i da su većinu zemlje dobila domaća obiteljska poljoprivredna gospodarstva.
  “S obzirom da je Državno odvjetništvo pregledalo i ovjerilo ugovore nema nikakve mogućnosti da se dogode neke nepredviđene stvari, odnosno da zemlju dobije netko tko je, kako to lokalni HDZ kaže, krivotvorio podatke. Dakle, to je nemoguće i najavljujem da će se za te dvije trećine zemljišta, za gotovo 3.000 hektara, ugovori početi potpisivati od idućeg tjedna”, naglasio je gradonačelnik.
  I za preostalih 700 hektara za koje je natječaj raspisala Agencija gradonačelnik očekuje da će pripasti domaćim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a ne, kako je kazao, velikim igračima.
  Gradonačelniku Vinkoviću zasmetao je i rječnik predsjednika đakovačkog HDZ-a Marina Mikulića, te ga je pozvao da razmisli o načinu vođenja stranke.
  “Ukoliko se taj naziv “odmetnika “, i čime se već ne služi u svom šarmantnom vokabularu, odnosi na vijećnike Gradskog vijeća koji su bili na listi HDZ-a i koji su istupili iz HDZ-a, onda to više govori o njegovom načinu vođenja stranke jer to su ljudi koji očigledno ne žele imati posla s nekim tko nema pojma o politici”, poručio Vinković.
  Odgovarajući na Mikulićevo pitanje gdje je nestalo 17,9 milijuna kuna gradonačelnik je podsjetio na odluku Gradskog vijeća o zaduživanju grada kako bi se, kako je rekao, izbjegla blokada,
  te je naveo da je 5 milijuna kratkoročnog kredita vraćeno od tog iznosa, plaćeno 5,1 milijun obaveza iz 2009. godine, a ukupno je u proteklih nekoliko godina u programe infrastrukture uloženo 22,5 milijuna kuna. Od tog su kredita plaćena i kamate, odnosno 1,5 milijuna kuna glavnice i gotovo 4 milijuna kamate, pojasnio je gradonačelnik
  “Tih 17,9 milijuna kuna nitko nije ukrao niti oprao, niti je koristio Fimi mediju, nego je utrošeno u infrastrukturu, a ostaje još riješiti Strossmayerov trg za koji je utrošeno dosad 1,5 milijun kuna, a sredstva su planirana gradskim proračunom”, odgovorio je Vinković upućujući Mikulića na objavljene gradske proračune u kojima, kako kaže, sve piše, ali i koje treba znati čitati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog