Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ekonomska škola u programu Erasmus Plus

  Ekonomska škola “Braća Radić” od 1.rujna prošle godine kroz program Erasmus Plus sudjeluje u dvogodišnjem projektu IBRAVE – ” Brendiranje ruralnih područja kroz strukovno obrazovanje”.
  U taj je projekt uključeno i pet općina i gradova iz Španjolske, Švedske, Danske, Belgije, još jedna škola iz Rumunjske, te dizajnerska agencija iz V. Britanije, doznajemo od profesorice Zlate Hrženjak, koja je, zajedno s nositeljicom projekta profesoricom Vesnom Šimić, boravila u Španjolskoj.
  “Područja u kojima žive svi partneri suočavaju se s istim problemom. Populacija ruralnih područja se smanjuje i stanovništvo napušta zajednice koje nisu smještene uz velike gradove. Putem prekogranične suradnje između zajednica sudionika, malog i srednjeg poduzetništva u sektoru turizma, strukovnih škola, fakulteta i privatnih kompanija namjera je kroz projekt razviti strukovne vještine i utvrditi najučinkovitije metode na općinskoj razini kako bi se pojačala povezanost lokalnog malog I srednjeg poduzetništva s naglaskom usmjerenim na turizam”, pojašnjava profesorica Hrženjak.
  mural Brendiranje gradova bi trebalo stvoriti atraktivnija lokalna područja gdje bi stanovnici i turisti željeli doći i ostati, te stvoriti mogućnosti za razvoj.
  ” Svi partneri u ovom projektu imaju iste ciljeve, probleme i razvoj, a većini nedostaje zajedničko i razumljivo shvaćanje brendiranja koje bi se riješilo uz pomoć marketinških stručnjaka. Rezultati projekta su predviđeni za unošenje u razvojne planove partnerskih gradova, a partnerske obrazovne ustanove bi trebale proširiti svoje programe strukovnih predmeta i izvannastavnih aktivnosti i radionicama za nezaposlene”, zaključuje profesorica Hrženjak.
  Prvi susret partnera ovoga projekta održan je u španjolskom Ceutiju na kojem su se presdtavili i dogovorili zadatke za sljedeću radionicu u Danskoj.

  Foto: Z.H.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog