Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župnik Čorluka: “Susrećem mnoge bez posla, koji odlaze, sve više praznih domova…”

  Već tradicionalno o Božiću, odnosno oko blagdana Sveta tri kralja u tijeku je blagoslov domova i obitelji. Prigoda je to, kako navodi župnik Župe Svih svetih Tomislav Čorluka, na okupu susresti cijele obitelji.
  “Ovako, kada na okupu vidimo i oca i majku, djecu, baku, djeda, kada ih vidimo u njihovom domu, bude to jedan krasan susret, a vidimo i prilike u kojima žive. Svakako, želimo zajedno moliti Božji blagoslov za potrebe konkretne obitelji, i za bolesne, za radno mjesto, za posao, za zdravlje i za sve potrebe te obitelji. Želimo da dragi Bog blagoslovi njihovu obitelj, njihova nastojanja, njihove planove, da bude s njima, da im donese mir u srcu i zadovoljstvo, a uvijek je to i prigoda da se čuju još neke stvari, poticaji…., ono što ih tišti, ono što bi željeli, što planiraju….”, pojašnjava župnik Čorluka značenje običaja blagoslova domova i obitelji.
  Župnik, međutim, priznaje da u mnogim obiteljima zatječe posljedice gospodarske krize koja je već više godina prisutna i sve više se osjeća.
  “Susrećem mnoge koji su bez posla, koji se pakiraju i odlaze bilo na otoke, Istru, Dubrovnik, bilo u inozemstvo, a neki čak i preko Oceana… Dakle, vidimo da ima sve više praznih domova, ili da su pojedini članovi iz obitelji otišli, bilo majka ili otac, bilo netko od djece tko je završio visoku školu, fakultet i nemaju ovdje posla, ili dobivaju neki minimalac, a tamo mogu deset puta više dobiti, pa onda tamo i odoše…..,tako da su mnogi otišli i bojimo se da će tamo i ostati i da to neće biti samo privremeno…..”, upozorava župnik Čorluka.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog