Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Vinković podnio ostavku

  Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković podnio je ostavku, a to je objavio na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen program ovogodišnjih 21. Đakovačkih bušara koji će se održati u subotu i nedjelju.
  “Moram odati jednu dugo čuvanu tajnu, jedva čekam da predam vlast, umorio sam se, n e mogu više obnašati funkciju gradonačelnika i dajem neopozivu ostavku”, kratko je izjavio Vinković najavivši prije toga da će u velikoj povorci 21. Đakovačkih bušara u nedjelju u 15 sati nastupiti 3.500 sudionika koji dolaze iz cijele Hrvatske. I ove godine dolazi jedna skupina iz Mađarske, te neizostavni “zvončari”.
  Bušaraka povorka spojit će tradicijske maske koje dolaze, kako je pojasnio Tomislav Vuković, iz krajeva sa dugogodišnjom tradicijom i suvremene maske kojima se progovara o aktualnim zbivanjima u zemlji.
  Program Bušara počinje u subotu Gastro festom od 9 do 13 sati na kojem će sudjelovati 22 izlagača, a osim mrsnih i nemrsnih jela, posjetiteljima će biti ponuđeni i proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, ali i različitih udruga. Isto tako, Udruga kulinara organizira ocjenjivanje i degustaciju kobasice.
  U pokladnoj povorci 21. Đakovačkih bušara bit će i šezdesetak koonjanika iz 15 slavonskih konjogojskih udruga, najavio je Tomislav Đambić.
  Dio programa 21. Đakovačkih bušara je i subotnje pokladno jahanje u Piškorevcima u 11 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog