Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Počela potraga za sezonskom radnom snagom

  Neznatni porast broja nezaposlenih od svega 0,3 posto u prosincu prošle godine u odnosu na studeni za Željka Bugarića, predstojnika Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, znak je da je usporen negativni trend koji se bilježio ranijih godina u ovo vrijeme.
  Veliku ulogu u tome, kako tvrdi, odigrali su sezonski poslovi koji su se produžili unatoč izjavama o nepovoljnoj sezoni, pa je oko 3.300 nezaposlenih iz Osječko-baranjske županije prošle godine našlo posao na moru putem Područne službe Zavoda za zapošljavanje.
  Potraga poslodavaca s Jadrana za sezonskom radnom snagom već je počela i očekuje se da će ove godine otprilike isti, ili nešto veći broj sezonaca opet krenuti na jug. Najtraženiji su poslužitelji hrane i pića, odnosno konobari i kuhari, pa Bugarić predviđa da će čak manjkati stručne radne snage.
  Osim u Područni ured, te kuće koje traže radnike dolaze i u ispostave, a đakovačkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje doznajemo da je za veljaču najavljen dolazak Jadranskih luksuznih hotela iz Dubrovnika koji traže veći broj radnika.
  Krajem prosinca 2014. godine u Područnom uredu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je evidentirano 34.940 nezaposlenih osoba, u Đakovštini je 4.909 nezaposlenih, a u Đakovu 2.654 osobe.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog