Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Novoimenovani krčki biskup Petanjak poručio svojim vjernicima: “Kucam na vrata vašeg srca”

  «Sad kad sam se vratio u Osijek mislio sam da ću češće svraćati u Drenje, posjećivati roditelje i rodbinu, međutim, ovo imenovanje ponovo me vodi od Đakovštine», izjavio je za Radio Đakovo novoimenovani krčki biskup fra Ivica Petanjak, neposredno nakon objave odluke pape Franje o njegovu imenovanju na svečanosti u osječkom Vikarijatu.
  Papinu odluku o imenovanju novog krčkog biskupa objavio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić u nazočnosti brojnih svećenika, redovnika i redovnica, te roditelja i najbližih rođaka novoimenovanog biskupa, a ta je odluka istodobno objavljena i u Krčkoj biskupiji.
  Fra Ivica Petanjak, sin Stjepan i Kate, rođen je 29. kolovoza 1963. u Đakovu. Roditelji mu žive u Drenju gdje su stigli iz spaljenog Zrina, a u Drenju je završio i osnovnu školu, dok je srednju, EMŠC, u Osijeku i nakon toga odlazi u novicijat u Karlobag, a potom u Rijeku. Za svećenika je zaređen 1990., obavljao je različite službe u Varaždinu, Splitu, a u Rimu je doktorirao 2002. godine.
  Nakon povratka iz Rima službovao je u Zagrebu, Rijeci, a od kolovoza 2014. gvardijan je kapucinskog samostana u Osijeku.
  Osim zahvale Bogu i svima koji su imali udjela u njegovu, kako je rkeao «biskupskom imenovanju i povjerenju koje mu se iskazuje», novi krčki biskup zahvalio je i roditeljima, sestrama i braći, ali i svojoj Hrvatskoj kapucinskoj provinciji za sve, kako je rekao, što su ugradili u njegov život.
  Svom prethodniku na stolici krčkog biskupa Valteru Županu, ali i svim svećenicima, redovnicima, redovnicama i vjernicima biskupiju u koju dolazi poručio je da mu je čast doći u «starodrevnu Krčku biskupiju iz koje potječe i naš kardinal».
  «Kucam na vrata vašeg srca i molim da se u vašem srcu nađe i malo mjesta za mene… Uključite me u svoje molitve. Ja sve vas, već jesam u svoje», poručio je iskreno svojim vjernicima novoimenovani krčki biskup Petanjak.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog