Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Đakovu

  Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti održala je prošlog tjedna svoju redovitu skupštinu u Zagrebu na kojoj je donesena i odluka o osnutku nove Akademijine jedinice, Zavoda za znanstveni i umjetnički rad HAZU u Đakovu, izvijestio je Ured gradonačlenika.
  Time je, kako se navodi u priopćenju gradonačelnika Zorana Vinkovića, uspješno okončan zajednički angažman Akademije, Grada Đakova i Đakovačko-osječke nadbiskupije pa će iduće godine, u godini u kojoj se obilježava 200 godina od rođenja biskupa Strossmayera, biti otvorena nova znanstveno-kulturna institucija u Đakovu – Zavod za znanstveni i umjetnički rad HAZU.
  Veliki je to prinos kulturnom i znanstvenom životu Đakova, ali i vraćanje duga gradu iz kojeg je utemeljena Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Aktivnosti Akademijinih jedinica koje se nalaze izvan glavnoga grada usmjerene su na raznolike dijelove znanstvenoga i umjetničkog rada.
  Djelovanje lokalnih jedinica Hrvatske akademije snažan je motivator za pobuđivanje i održavanje znanstvenih i kulturnih aktivnosti na višoj razini u krajevima u kojima djeluju, navodi se u priopćenju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog