Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • SDP zabrinut zbog stanja u obrazovanju u gradu i propuštenih EU natječaja

  U đakovačkom SDP-u danas je održana konferencija za novinare na kojoj je Sanja Vargić, predsjednica Savjeta za obrazovanje Gradskog odbora SDP-a upozorila na izostanak inicijative gradske i županijske vlasti da se, nakon nedavnog donošenja u Saboru Nacionalne strategije odgoja i obrazovanja, uključe u rješavanje problema nezaposlenosti kroz nove programe obrazovanja prilagođenih tržištu rada. Najveća stopa nezaposlenosti obuhvaća mlade sa završenim četverogodišnjim školovanjem u zanimanjima ekonomist, komercijalni i upravni referent, istaknula je Vargić, te najavila da će se županijski SDP angažirati prema Agenciji za srednje i strukovno obrazovanje s prijedlozima novih školskih programa koji će mladima donijeti posao.
  Upozorila je i na činjenicu da se četiri godine čeka na rješavanje lokacije za izgradnju nove ekonomske škole, smatrajući da, ukoliko se ne može riješiti problem prilaznog puta za lokaciju koju je gradonačelnik odabrao, treba potražiti novu lokaciju koja u gradu zasigurno postoji.
  Predsjednica SDP-ovog Odbora za informiranje Sanja Bježančević smatra da gradska vlast u posljednjih godinu i pol dana nije propustila samo prilike u obrazovanju, već i niz prilika iz europskih i nacionalnih fondova, spomenuvši četiri propuštena natječaja.
  Pojasnila je kako je SDP kroz svoje savjetodavno tijelo pomogao u izradi projektne dokumentacije velikom broju poduzetnika i obrtnika iz Đakova i okolnih općina koje su, kako je rekla, uspješne u povlačenju europskih sredstava, kao i nekim udrugama. Posebno je istaknula projekt škole u Semeljcima koja je od Ministarstva obrazovanja povukla sredstva za energetsku učinkovitost, te potpisani projekt Dječjeg vrtića Đakovo i Ministasrtva socijalne politike i mladih koji će krenuti od 1. siječnja.
  – Umjesto konkretnih aktivnosti, gradska vlast s direktorima i savjetnicima organizira presice hvaleći se projektima koji nisu njihova zasluga, poručila je Bježančević. U SDP-u su upozorili i na podatak iz istraživanja o transparentnosti u radu lokalne samouprave, prema kojemu je Đakovo sa 70. palo na 140. mjesto. CAM00765

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog