Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Projekt “Čitamo mi, u obitelji svi” u Ćolnićevoj školi

  Danas je u Osnovnoj školi Josipa Antuna Ćolnića, četvrtu godinu za redom, započelo provođenje državnog projekta “Čitamo mi, u obitelji svi” kojemu je cilj popularizacija čitanja, razvijanje čitateljskih navika i prijateljevanja s knjigom. Projekt organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara, a provodi se u 3. razredima.
  Osim poticanja učenika na čitanje, cilj je uključiti i njihove roditelje, učiteljice i školske knjižničarke, kao i nabavka nelektirnih naslova u šklolskim knjižnicama.
  Djeca iz onih obitelji u kojima se puno razgovara i strpljivo sluša najmlađe, čitaju i pripovijedaju bajke te u kojima se nadzire djetetovo gledanje TV-a i vrijeme provedeno na računalu, čuvaju početnu znatiželju i lakše razvijaju čitateljsku sposobnost.
  Projekt donosi knjižnu naprtnjaču s osam zanimljivih knjiga iz osam različitih područja, neke su namijenjene djeci, neke roditeljima, a neke su za zajedničko čitanje.
  Svakog petka jedno će dijete dobiti knjižnu naprtnjaču s knjigama, ponijeti je kući, a iduće srijede vratiti u školu.
  “Roditelji trebaju svaki dan barem pola sata provesti u zajedničkom čitanju po dogovoru – jedan čita , a drugi ga slušaju ili svatko čita u sebi. Važno je da poslije čitanja svi porazgovaraju o pročitanome. U bilježnicu dojmova, koja se također nalazi u naprtnjači, treba zapisati dojmove o pročitanome. Po vlastitim željama mogu nešto nacrtati, zalijepiti sliku ili napisati pjesmu. Kada učenik vrati naprtnjaču, u razredu treba ispričati doživljaje za vrijeme čitanja.”, pojašnjava knjižničarka Ivanka Majbaum.
  Projekt potiče prezentaciju umjetničkih dojmova u razredu, upoznavanje nelektirnih sadržaja, osobna razmišljanja, prepričavanje smiješnih događaja, a roditeljima nudi knjige za odgoj djece i razonodu, navodi knjižničarka Ivanka Majbaum

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog