Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Zlatnik i marka za Strossmayerov dvostruki jubilej

  I Grad Đakovo pridružit će obilježavanju jubileja biskupa Josipa Jurja Strossmayera sljedeće godine; 200. obljetnice rođenja i 110. godišnjice smrti. O tome je bilo riječi na konferenciji za novinare gradonačelnika Zorana Vinkovića i saborskog zastupnika Ivice Mandića.
  U osvit tih obljetnica, Grad Đakovo će nizom događanja cijelu sljedeću godinu posvetiti biskupu Strossmayeru, najavio je gradonačelnik Vinković.
  Unazad desetak godina Grad Đakovo odaje počast velikom biskupu i kroz rad Povjerenstva za organizaciju Strossmayerovih dana, na čijem čelu je saborski zastupnik Ivica Mandić koji ocjenjuje da je biskup Strossmayer najznačajnija ličnost druge polovice 19. stoljeća.
  Nepravda prema biskupu Strossmayeru je ispravljena, pa će sljedeće godine Hrvatska narodna banka izdati zlatnik sa Strossmayerovim likom, a Hrvatska pošta prigodnu marku, najavljuje Mandić.
  Osim Grada i Đakovačko-osječke nadbiskupije, u obilježavanje Strossmayerovih obljetnica uključit će se i Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, osječko Sveučilište, te druge ustanove, a dio tih sadržaja bit će organiziran i u Đakovu, najavljeno je na konferenciji za novinare. Već sredinom prosinca bit će predstavljeni zbornici radova sa prošlogodišnjih i ovogodišnjih Strossmayerovih dana.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog