Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • ŽI HNS: “Najveći broj nasilja nad ženama ostaje neregistriran”

  Priopćenjem se oglasila i predsjednica Ženske inicijative HNS-a Ankica Mandić koja ističe da “Nasilje nad ženama ostavlja brojne posljedice, prije svega na psihičko i fizičko zdravlje. Osim dugotrajnih i teških psiholoških posljedica koje su reakcija na traumatsko iskustvo, ostavlja i jake posljedice na socijalni život. Najrašireniji je oblik ugrožavanja temeljnih ljudskih prava: pravo na život, pravo na zaštitu dostojanstva, pravo na slobodu izražavanja, pravo na život bez mučenja i nečovječnog postupanja i drugih”.
  U priopćenju se posebno skreće pozornost na ekonomsko nasilje, pa se s tim u vezi navodi podatak da je Služba za strateško planiranje, analitiku i razvoj MUP-a objavila ukupno 1226 policiji poznatih slučajeva Kaznenog djela neisplate plaće u 2013. godini od čega su oštećena 44 muškarca i čak 1182 žene.
  U priopćenju predsjednice Ženske inicijative HNS-a Ankice Mandić navodi se također da najveći broj nasilja nad ženama ostaje neregistriran. Prema podacima Europske komisije, samo 14 % žena prijavljuje nasilje, svaka šesta žena u Europi žrtva je obiteljskog nasilja, dok sedam žena svaki dan umire od posljedica takvog nasilja.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog