Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Ivana Matić: “Svakih 15 minuta fizički se zlostavlja jedna žena”

  Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja na ženama priopćenjem se oglasila predsjednica Gradskog odbora za ravnopravnost spolova Ivana Matić ističući kako “pojedina istraživanja pokazuju da žene trpe nasilje i po 10 do 15 godina prije nego li odlučne potražiti pomoć. To se najčešće događa zbog nedostatka potpore i osuđujuće okoline.
  “Nasilje nad ženama događa se u raznim aspektima, od ženskog i obiteljskog, pa do društvenog života. Ono obuhvaća narušavanje građanskih, kulturnih, ekonomskih, političkih i društvenih prava žena”, navodi se u priopćenju uz konstataciju da o ozbiljnosti problema dovoljno govori činjenica da se u Hrvatskoj svakih 15 minuta fizički zlostavlja jedna žena.
  “Građanska je obaveza pridružiti se kampanji koja ne traži ništa drugo osim prava na život bez nasilja, promoviranje kulture nenasilja i međusobnog poštivanja spolova. Ravnopravnost spolova je demokratski zahtjev, a prava žena su, odgovaralo to nekome ili ne, ljudska prava”, poručuje u svom priopćenju predsjednica Gradskog odbora za ravnopravnost spolova Ivana Matić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog