Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Reakciju SDP-a, HNS- i HSU-a gradonačelnik nazvao političkim pamfletom

  Zajedničku reakciju SDP-a, HNS-a i HSU-a o poziciji i opoziciji u gradu i načinu predlaganja sastava biračkih odbora uoči izbora za vijeća mjesnih odbora, a u kojoj se Đakovo naziva gradom fenomenom i gradom slučajem, gradonačelnik Zoran Vinković nazvao je političkim pamfletom.
  Najavivši da će se založiti da se u biračke odbore imenuju nezaposleni, gradonačelnik Vinković odbacio je optužbe da je odgovoran za katastrofalno stanje u gradu, odnosno za veliki broj nezaposlenih i blokiranih građana. Pozvao se na najnovije podatke o smanjenju broja nezaposlenih u gradu kojih je 2.668.
  “Ovaj politički marifetluk, posebice lokalnog SDP-a, očigledno ne odgovara istini, tako da Grad Đakovo nije nikakav grad fenomen, a niti je otok u Hrvatskoj u kojoj je na današnji dan 310.170 nezaposlenih, odnosno 16.000 više nego prošli mjesec. Dakle, vjerojatno je Vinković i za to kriv”, odgovorio je gradonačelnik.
  Vinkovic u objektivuS tim u vezi gradonačelnik je prokomentirao i svrstavanje Đakova u krug potpomognutih područja, a ponovio je i svoj stav o potrebi stvarne fiskalne decentralizacije, što, kako je rekao, ni ova Vlada ne čini.
  “Ne znam mogu li biti sretan što je Đakovo, zajedno s još nekoliko slavonskih gradova, ispod onih famoznih 75 posto razvijenosti Hrvatske. Vjerojatno bi trebali biti zadovoljni s ovim mrvicama koje će doći od poreza na dobit, povećanja 3 posto poreza na dohodak, a ja tvrdim da sve to neće kompenzirati fiskalni gubitak lokalne samouprave i zalažem se da čitava Slavonija i Baranja bude posebno potpomognuto područje”, rekao je Vinković.
  Grad Đakovo je, kako je rekao gradonačelnik, objavio i rang listu sufinanciranja programa “Povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća” na kojoj je 32 podnositelja prijava, dok je deset prijava odbijeno.
  Za tu je namjenu osigurano 3,1 milijun kuna, s tim da Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurava 976 tisuća, Grad 200 tisuća, a ostalo građani.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog