Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Aplikacijom za golubare do novca za vlastitu tvrtku

  Nakon što smo u srijedu u našem programu objavili informaciju da je naš mladi sugrađanin Dario Trbović, student završne, pete godine osječkog Elektrotehničkog fakulteta, osvojio je prvo mjesto  na Akceleratorskom poduzetničkom kampu u Osijeku za svoju poslovnu ideju “Pippion”, zanimalo nas je što planira učiniti s nagradom od sto tisuća kuna.
  Kaže da će mu to poslužiti za nastavak razvijanja aplikacije koju već koriste uzgajivači golubova.
  “Riječ je o aplikaciji za golubare koja omogućava praćenje, evidenciju, organizaciju, natjecanje i prodaju golubova, primjenjiva je u cijelom svijetu”, ističe mladi inovator koji je na toj ideji radi već dvije godine, a priključio mu se i prijatelj iz Orahovice Ivan Jurlina.
  Očekuje da će pronaći zanimanje onih kojima je aplikacija namijenjena, te da će na temelju toga nastaviti svoju poslovnu karijeru.
  “Volio bih da ostanemo samostalni, da sami razvijamo karijeru, a ne da radimo za nekoga, iako sam svjestan da nam treba pomoć, posebno kada je riječ o poslovnim savjetima”, priznaje Trbović.
  Navodi također da je ideja rezultat vlastitog rada, višegodišnjeg učenja, samostalnog programiranja, te da mu u tom smislu znanje koje stječe na fakultetu i nije pomoglo. Vrlo je kritičan prema visokoškolskom obrazovanju koje, kako tvrdi, ne nudi ono što bi mladi trebali u ovoj situaciji, ali isto tako navodi da se, i pored teške gospodarske situacije, ipak može uspjeti i u Hrvatskoj.
  “Ako vam poslovanje tvrtke ovisi o tome gdje se nalazite, onda je bolje da ni ne otvarate tvrtku”, citirao je Dario Matu Rimca, kreatora prvog električnog automobila u Hrvatskoj.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog