Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Za izbore u mjesnim odborima 200.000 kn

  Od danas počinju teći rokovi za izbore članova vijeća mjesnih odbora na području Grada Đakova koji će se, prema odluci Gradskog vijeća, održati 30. studenoga.
  Na području Grada Đakova je 15 mjesnih odbora, a u svakom se bira 5 članova vijeća mjesnog odbora.
  U sljedećih 14 dana političke stranke mogu kandidirati svoje liste kandidata, izvijestio je na današnjem sastanku s predstavnicima političkih stranaka Stanko Kuburić, predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva.
  Sve upute, kao i potrebni obrasci za provedbu izbora objavljeni su na stranicama Grada, naglasio je Kuburić.
  Za provedbu izbora za članove vijeća mjesnih odbora zaduženi su birački odbori kojih će bitki 16 jer će biračko mjesto biti i u Pisku, pojasnio je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Stanko Kuburić.
  “Birački odbori imaju šest članova, predsjednika i zamjenika imenuje Gradsko izborno povjerenstvo, a političke stranke su dužne predložiti četiri člana; dva člana i dva zamjenika, odnosno opozicija dva i vladajući dva”, pojasnio je predsjednik Kuburić dodavši da je od predsjednika Gradskog vijeća zatražen sastav Vijeća na temelju čega će se odrediti članovi biračkih odbora.
  S tim u vezi predsjednik SDP-a Damir Tomić zatražio je pojašnjenje tko čini poziciju, a tko opoziciju, a predsjednik Vijeća Goran Soldo najavio je konzultacije sa svim političkim strankama koje participiraju u Vijeću, odnosno s klubovima vijećnika.
  “Ukoliko ne dobijem jasne odgovore o tome jesu li pozicija ili opozicija, tada ću predložiti da se kvota za sastav biračkih odbora odredi na temelju broja vijećnika”, izjavio je Soldo.
  Iako je u gradskom proračunu za izbore za članove vijeća mjesnih odbora predviđeno 400 tisuća kuna, cilj je racionalizirati troškove koji, kako je rečeno, ne bi smjeli prijeći polovicu predviđenog iznosa. Stoga je još uvijek i neizvjestan iznos naknade za članove biračkih odbora.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog