Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Arheološka izložba u Muzeju Đakovštine

  Sutra će u Muzeju Đakovštine biti otvorena izložba “Odabira materijala s arheoloških lokaliteta Štrbinci i Župna crkva” koju će posjetitelji moći razgledati mjesec dana.
  Autori izložbe su Ivo Pavlović i Ana Grbeša, a bit će izloženo 80-tak eksponata, najvećim dijelom nakit, keramika,stakleni predmeti, kopče i drugi predmeti koji svjedoče o povijesti i kontinuitetu života Đakova i Đakovštine kroz razdoblja koja, kako pojašnjava arheologinja Grbeša, “nisu ostavila pisanih odgovora o načinu života ovdje, nekada davno prije nas”.
  Arheološki lokaliteti Šrbinci i Župna crkva poznatiji su stručnoj javnosti, nego lokalnoj zajednici,a razlog tomu je i činjenica što Đakovo nema prostornih uvjeta za prezentaciju pronađene arheološke građe koja svjedoči o tim vremenima, navodi arheolog Pavlović.
  freska Na izložbi će biti prikazani i najvredniji predmeti iz arheološke zbirke, a to su dva staklena dna s prikazom umetnutim između dva sloja stakla i izraženih od zlatnih listića. Na jednom se nalazi prikaz bračnog para, a na drugom prikaz četveročlane obitelji. Takvi predmeti su, kako navode đakovački arheolozi, rijetkost u Panoniji.
  Poveznica oba lokaliteta je činjenica da su se istraživale nekropole koje su naznake naselja koja još nisu točno pronađena i definirana, navode također đakovački arheolozi.
  Otvorenje izložbe je u 19 sati.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog