Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Udruženje obrtnika traži korekciju cijene odvoza otpada

  Na nedavno poskupljenje cijene odvoza komunnalnog otpada reagirali su i iz đakovačkog Udruženja obrtnika koje je tim povodom, a nakon odluke Upravnog odbora, uputilo dopis gradonačelniku i Univerzalu u kojem traže preispitivanje te odluke.
  Obrtnici nisu dosad reagirali jer su, kako ističe predsjednik Antun Hostić, čekali prve uplatnice.
  Tvrde da je 60-postotno poskupljenje neprimjereno ovome trenutku, te zamjeraju izostanak kategorizacije.
  Umjesto da budu nagrađeni što razdvajaju otpad, posebno oni koji imaju samo papir, obrtnici se kažnjavaju većom cijenom, ističe Hostić.
  “Upravni odbor Udruženja obrtnika donio je zaključak da nije pravilno zaduženje po volumenu iz razloga što jedna mala obrtnička radnja od 20m2 i jedna obiteljska kuća od 400m2 imaju istu zadanu posudu od 120 litara, stoga smatramo da je potrebno izvršiti kategorizaciju ili grupe u kojima će se razvrstati. Takovih primjera ima u drugim gradovima Osječko-baranjske županije, ali i u drugim dijelovima Hrvatske”, navode obrtnici.
  “Sadašnja cijena odvoza komunalnog otpada veća je za 60 posto u odnosu na prethodni cjenik što nije prihvatljivo iz razloga jer je došlo do obveze razvrstavanja komunalnog otpada od strane korisnika komunalnih usluga: biorazgradivog otpada, papira, plastike i željeza”, argumentiraju svoj zahtjev za korekcijom cijena odvoza otpada đakovački obrtnici.
  S obzirom na značaj obrtništva za ukupnu gospodarsku sliku Đakova, koja je iz dana u dan sve lošija, obrtnici smatraju da bi ih se, ipak, trebalo uvažavati kod donošenja novih cijena komunalnih usluga.
  “Udruženje obrtnika ima 870 aktivnih obrta u kojima je zaposleno 1.500 radnika koji znatno participiraju u gradskom proračunu”, tvrdi Hostić upozoravajući da se i dalje nastavljaju negativni trendovi o čemu govori i broj da je od početka ove godine u Đakovu 27 manje obrta.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog