Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • “Bronačana ruža Europe” Gradu Đakovu

  ” Grad Đakovo dobitnik je još jedne cijenjene europske nagrade. U konkurenciji 1.700 gradova Europe koji su ove godine kandidirani ispred kontinentalne asocijacije za cvijeće i krajobraz, Đakovo je pripala “brončana ruža Europe”, objavio je gradonačelnik Zoran Vinković.
  “Osvojena bronca potvrda je da je Đakovo prepoznato i u europskim okvirima, kada je u pitanju ukupna uređenost grada jer su strogi ocjenjivački kriteriji obuhvaćali uređenost i hortikulturna obilježja, ali uz to, ocjenjivalo se i kvalitetu života građana te parkovnu arhitekturu, plansku dokumentaciju povezanu sa brigom o okolišu, kao i edukaciju i rad udruga i ustanova poput vrtića i škola na način da se procjenjivalo koliki je njihov svakodnevni utjecaj na ukupnu kvalitetu života u Đakovu”, pojašnjava gradonačelnik u svom priopćenju.
  Vinković tvrdi da je ta prestižna nagrada dokaz da u Đakovu postoji sinergija grada i turizma jer ovo nije nagrada samo za turistički dojam, nego i za sve ostalo što grad Đakovo nudi svojim građanima. Ocjenjujući to velikim uspjehom, gradonačelnik upućuje zahvalu svim sugrađankama i sugrađanima te iz poziva da se uključe i u najveći projekt koji je pred gradom, a to je dobivanje statusa “Europske prijestolnice kulture 2020. godine” za što je grad istaknuo kandidaturu.
  Gradonačelnik Vinković uputio je i čestitku Gradu Ninu koji je osvojio srebro u kategoriji gradova i mjesto do 3.000 stanovnika.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog