Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Nadbiskup Hranić svećenicima: “Ne dopustite da vam oduzmu radost evangelizacije”

  Na Katoličkom bogoslovnom fakultetu počeo je trodnevni teološko pastoralni seminar za svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije o aktualnosti apostolske pobudnice pape Franje Evangelii Gaudium – O navještaju radosti Evanđelja u današnjem svijetu.
  “Ne dopustite da vam oduzmu misijski zanos, ne dopustite da vam oduzmu nadu, ne dopustite da vam oduzmu radost evangelizacije”, citirao je dio papine pobudnice sudionicima teološko-pastoralnog seminara nadbiskup Đuro Hranić podsjetivši i na slične poruke iz završnog dokumenta II. Biskupijske sinode. Isto tako, pozvao je svećenike da se odupru sve raširenijem individualizmu.
  Papina pobudnica Radost Evanđelja, kako je u uvodu istaknuo i profesor Pero Aračić, dekan KBF-a, zaslužuje posebnu pozornost svećenika jer poručuje da se “Čovjeka se ne treba bojati, treba biti s njim solidaran, upoznati ga u oporoj stvarnosti…”.
  Prvog dana seminara bilo je riči o misijskoj preobrazbi Crkve i najviještanju Evanđelja, a održano je nekoliko predavanja na tu temu.
  Sutra će biti riječi o socijalnoj dimenziji evangelizacije, a posljednjeg dana o duhovnosti evangelizatora, motivaciji za novi misionarski polet, te o važnosti socijalnog dijaloga.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog