Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Županijski HDZ: “Poreznim lutanjima Vlada ugrožava opstojnsot lokalne samouprave”

  Kritikama najnovijih vladinih poreznih mjera pridružili su se i iz osječko-baranjskog HDZ-a gdje su o, kako ih nazivaju, “poreznim lutanjima izgubljene Vlade”, konferenciju za novinare održali Goran Soldo, tajnik HDZ-ova Nacionalnog odbora za gospodarstvo i predsjednik đakovačkog Gradskog vijeća, te Leon Žulj, dopredsjednik županijskog HDZ-a i gradonačelnik Valpova.
  “Umjesto stvarne fiskalne decentralizacije, najavljenim poreznim mjerama Kukuriku vlada još više centralizira porezne prihode čime ugrožava opstojnost jedinica lokalne samouprave, odnosno socijalu, predškolski odgoj, sport, kulturu, ali i sve drugo o čemu skrbe gradovi i općine”, navodi se u HDZ-ovu priopćenju uz konstataciju da kvazi porezna reforma samo fiktivno povećava standard građana, a jedinicama lokalne samouprave donosi 12 posto manje prihode.
  Županijski HDZ tvrdi da racionalizaciji lokalne samouprave treba pristupiti temeljitije, te da ova, takozvana porezna reforma ne nudi cjelovito rješenje, a da svakodnevna porezna neizvjesnost destimulira investitore i nova ulaganja. Optužuje se središnju vlast da jednostrano donosi poreznu politiku, bez dijaloga s onima na koje se odnosi.
  HDZ-ovo priopćenje završava pitanjem: “Je li ova porezna reforma najavljivana Nova pravednost gdje najmanje dobivaju oni s malim plaćam, a najviše oni s ionako visokim plaćama?”

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog