Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Učestale krađe na groblju

  Đakovačko groblje i ove godine meta je kradljivaca, barem tako govori povećan broj dojava o krađama, od kojih se posljednja, kako doznajemo od Vencela Barića, voditelja Radne jedinice Groblje Komunalnog poduzeća Univerzal, dogodila prije 15-ak dana.
  “Svake godine se povećava broj prijavljenih krađa lampiona i buketa koji su stavljeni na grobove od strane građana, prošle godine zabilježeno je 15-ak takvih slučajeva, a ove godine već dosad ih je 20-ak”, dodaje Barić.
  Naime, građani sami prijavljuju krađe koje su češće na gradskom groblju nego u prigradskim naseljima. Uz baterijske lampione i bukete jedno vrijeme nestajali su i neizgoreni parafinski lampioni kako bi kasnije bili korišteni za ponovno punjenje lampiona, ali osim toga nestaje i imovina Univerzala, upozorava Barić.
  “Nestaju kante, metlice, lopatice koje su postavljene kraj pipa za vodu da bi se građani mogli poslužiti. Takve krađe su svakodnevne i svakog tjedna postavljamo nove, ali masovno nestaju”, ističe Barić.
  Zaposlenici Univerzala ne rješavaju slučajeve krađa jer ne mogu sa sigurnošću znati radi li se o kradljivcu ili rodbini, zato to prepuštaju policiji, tvrdi Barić naglašavajući kako ove i prošle godine nije bilo prijavljenih slučajeva oskvrnuća grobova.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog