Friend Links

  • Cheap NFL Jerseys
  • China Wholesale Jerseys Online
  • Smanjenje broja nezaposlenih i u srpnju

    I u Osječko-baranjskoj županiji u srpnju je nastavljeno smanjenje broja nezaposlenih. Krajem prošlog mjeseca u evidenciji Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje bilo je evidentirano 34.994 nezaposlene osobe, odnosno 1,1 posto manje u odnosu na lipanj.
    Najveći broj slobodnih radnih mjesta prijavili su poslodavci iz građevinarstva, poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, prerađivačke industrije i trgovine.
    Raste, međutim, udio nezaposlenih žena kojih je 54,7 posto, te starijih od 50 godina kojih je bez posla 27,9 posto, dok je udio mladih od 18 do 24 godine u ukupnom broju nezaposlenih 18,3 posto.
    U đakovačkoj ispostavi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u srpnju je zabilježeno smanjenje broja nezaposlenih za 1,8 posto, pa je u evidenciji bilo 5.302 osobe, s tim da je nezaposlenih u Đakovu 2.882.
    Prema kvalifikacijskoj strukturi, u Đakovštini je je bez posla najviše onih sa trogodišnjom srednjom školom, čak 1.806 osoba, zatim 1.557 sa četverogodišnjom srednjom školom, 1.210 sa završenom osnovnom školom, te 161 osoba s prvim stupnjem fakulteta i 247 osoba sa završenim fakultetom.

    Komentirajte

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

    Blog