Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Đakovčani biciklima hodočastili u Sinj

  Šestorica Đakovčana hodočastili su za blagdan Velike Gospe u Sinj biciklima. Riječ je o članovima Udruge “Otvarač”.
  “Inicijativa je pala prije nekoliko mjeseci na uobičajenom nedjeljnom susretu kada igramo nogomet, a s obzirom da smo prošle godine išli u Ramu i da je sve proteklo bez problema, ove smo godine odlučili hodočastiti u Sinj”, prisjeća se Davor Piplica, jedan od sudionika biciklističkog hodočašća.
  Kaže da je put do Sinja trajao je tri dana, da su prve noći prespavali u Banja Luci, druge u Glamoču, te da su dnevno prelazili oko 120 kilometara.
  biciklisti hodocasnici u sinju “Bilo je kriza, nismo očekivali da će biti toliko brda i uspona, ali držali smo se zajedno i sve je prošlo u redu, cijela ruta od 400 kilometara, koliko ima do Sinja”, navodi Piplica.
  Đakovčane je posebno dojmio prijem u Sinju gdje su dočekani, kako ističe Piplica, “kao kraljevi”.
  “Grad Sinj se brinuo o nama kao o svojim mještanima, omogućili su nam smještaj, hranu, a s nama je vrijeme proveo gospodin Vidalina kojemu se zahvaljujem u ime svih”, iskren je Piplica navodeći da je svatko od njih imao svoje razloge zbog kojih se poklonio i pomolio Gospi.
  Povratak nazad trajao je također tri dana, ali su išli drugim putem, te su to iskoristili za posjet rodbini u Tomislavgradu, Rami, Bugojnu….
  piplica davor Cijelim putem imali su i logističku pratnju kombijem, ali nije bilo potrebe za intervencijom jer nikome nije, kako kaže, ni guma pukla.
  Đakovački hodočasnici-biciklisti vratili su se iz Sinja sinoć, a u Mjesnom odboru Sjever-Dračice pripremili su im doček.
  Iako umorni od puta, već najavljuju novo hodočašće, ali još ne žele otkriti novu destinaciju.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog