Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Župan predlaže novi model izravnih plaćanja

  Župan osječko-baranjski Vladimir Šišljagić uputio je dopis ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini u kojem predlaže donošenje novog modela izravnih plaćanja u okviru Reforme Zajedničke poljoprivredne politike 2015. – 2020.
  “Hrvatska poljoprivreda je u krajnje teškom i ozbiljnom stanju koje se najviše očituje padom poljoprivredne proizvodnje u svim sektorima i prekomjernim uvozom hrane, kao i činjenicom da se ni nakon žetve pšenice još ne zna njezina cijena”, tvrdi župan Šišljagić ističući da je poljoprivreda strateška gospodarska djelatnost Osječko-baranjske županije od koje živi više od 30 posto stanovnika, a 15.000 poljoprivrednih gospodarstava su korisnici izravnih plaćanja.
  Pozivajući se na zaključke sa posljednje sjednice Skupštine Osječko-baranjske županije, koja je raspravljala o toj problematici, župan navodi da predloženi model izravnih plaćanja Ministarstva poljoprivrede neće osigurati razvoj hrvatske poljoprivrede i očuvanje sela.
  “Moraju se uvažiti interesi malih proizvođača do 30 hektara i stoga se predlaže povećanje plaćanja za prve hektare za 20 posto od ukupne omotnice, a sve u skladu sa ciljevima Zajedničke poljoprivredne politike, odnosno radi konkurentnosti, održivosti proizvodnje te stanka stanovništva u ruralnom prostoru”, navodi se u dopisu župana Šišljagića.
  “Hrvatski poljoprivrednici nisu spremni za tržište Europske unije, pa umjesto prosperiteta imamo samo propadanje nacionalnog gospodarstva”, zaključuje u svom dopisu ministru poljoprivrede Tihomiru Jakovini župan Šišljagić.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog