Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • Završna aktivnost đakovačkih izviđača

  Unatoč lošem i kišovitom vremenu, đakovački izviđači proveli su na izletištu Vračica kod Slobodne Vlasti posljednju aktivnost u ovoj izviđačkoj godini.
  Izlet je, kako ističe načelnik odreda Arian Čavala, poslužio kao provjera znanja, te mogućnost polaganja ispita i stjecanja oznake stupnja znanja “brončanog” odnosno “srebrnog javora”.
  izvidjaci igra Provjera se sastojala od praktičnog i pismenog dijela, pa su izviđači koji su izašli na završni ispit morali znati izraditi jednostavni patent od prirodnih materijala, poslati signalnu poruku koristeći se semafor signalizacijom, znati zavezati barem 5 izviđačkih čvorova, poznavati orijentaciju pomoću kompasa, znati pravilno pripremiti i složiti ložište za pripremu jednostavnog obroka, ali i odgovoriti na nekoliko teoretskih pitanja u pismenom dijelu.
  izvidjaci pilaZbog lošeg vremena, izviđači nažalost nisu mogli prezentirati svoje znanje u podizanju šatora, koje je također jedan od uvjeta za stjecanje oznake stupnja znanja.
  Osim završne provjere, u sklopu izleta organizirane su dvije radionice na temu logorski objekti i preživljavanje u prirodi, a bila je orgnaizirana i šetnja do vrha Dilja, odnosno vrha Čardak koji se nalazi na 421 m nadmorske visine.
  izvidjacki kamp Cjelokupni program obogaćen je još i raznim izviđačkim igrama te kulturno-zabavnim programom uz logorsku vatru. Za đakovački Odred izviđača Klasje slijedi odmor od izviđačkih aktivnosti i priprema za novu izviđačku godinu koju će, kako najavljuje načelnik Arina Čavala, obilježiti domaćinstvo Regionalnim jesenskim igrama poletaraca.  

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

  Blog