Friend Links

 • Cheap NFL Jerseys
 • China Wholesale Jerseys Online
 • U vezovskoj povorci 65 folklornih skupina

  konjanikzdrijebecetveropreglozaNajvećim šokačkim kolom koje su ispred katedrale formirali predstavnici 65 folklornih skupina i ove je godine okončana svečana povorka 48. Đakovačkih vezova.
  Prije toga, u dvosatnom defileu središnjim ulicama grada prošlo je oko 5.000 sudionika u narodnim nošnjama koje su pozdravili brojni Đakovčani i njihovi gosti.
  “Bećarac, ganga, rera, tambure, diple, gajde, harmonika, pocikivanje, ples, pjesma, običaji i nošnje iz svih hrvatskih krajeva, ali i iz susjedne BiH, te gostiju iz Slovačke, Kanade, SAD-a, Austrije, Mađarske – sve se to slilo u jednu veliku šarenu rijeku….”
  U povorci su bili i kandžijaši iz Kruševice, članovi Matičnog kluba Hrvatski ovčar, dva četveroprega Državne ergele lipicanaca, 48 svečano ukrašenih zaprega, te sedamdesetak konjanika.
  Program ovogodišnjih 48. Đakovačkih vezova nastavlja se nastupom gostujućih folklonih skupina na ljetnoj pozornici u Strossmayerovom perivoju, a potom će se predstaviti KUD-ovi iz Hrvatske.
  U 17,30 na programu su skupine iz Slavonije i Baranje, a u 20 sati počinje program pod nazivom “Slavonijo, zemljo plemenita” u sklopu kojega će se održati tradicionalni izbor za najbolje nošeno narodno ruho; djevojke, snaše, momci i bećari.
  Nakon toga, predviđen je bogat glazbeni program također na ljetnoj pozornici, ali i u vezovskom šatoru.

  Komentirajte

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

  Blog